Kroning 2023

Zevenjaarlijks vinden de Tongerse Kroningsfeesten plaats waarvoor van heinde en verre bezoekers komen om het eens gezien te hebben. De meeste van die personen brengen een auto mee die ergens rond Tongeren geparkeerd moet worden en ook dit jaar krijgt Chiro Aterstaose weer de eer om een deel van de kroningsparkings voor haar rekening te mogen nemen.

Voor wie het zich nog kan herinneren: de voorlaatste editie hebben wij twee parkings mogen uitbaten: ons eigen grasveld en “de grote GB”, die geen cadeau was voor wie daar stond. Ook vorige editie mochten we weer twee parkings uitbaten: ons eigen grasveld en de kazerne in de Blaarstraat. Dit jaar zullen we weer deze 2 parkings mogen doen!

Door de toekomstige plannen naast (Sporthal van de Sint-Lutgard) en achter (nieuwe straat) onze Chiro zal het ook de laatste keer zijn dat de parking georganiseerd kan worden zoals we al zo lang doen. Voor dit terrein is het aantal nodige helpers evenwel beperkt … maar … de kazerne is andere koek!

Dit jaar zou er voorbereidende ondersteuning voorzien worden om de kazerne parkeerklaar te maken vanuit de Kroning zelf en hier zijn we erg dankbaar voor. Daarnaast gaan we ervan uit een “workforce” nodig te hebben van 30 tot 40 personen (!) en dat voor 4 verschillende dagen.

Het zal niet hard werken zijn, of lang, maar we hebben dus wel veel helpende handen nodig.

Daarom onze vraag: ziet u het zitten om op één of meerdere dagen te helpen auto’s naar hun juiste plaats te loodsen? Speel deze vraag gerust door naar alle mensen waarvan u denkt dat ze graag ook onze Chiro een handje zouden willen toesteken (oud-leiding die niet bereikt wordt met onze e-mail, ouders, tantes, nonkels, vrienden, zonen en dochters, neven en nichten …)

De shift zal starten met een briefing om vermoedelijk 10h op zondag en 14h op een weekdag. Wanneer de kroning begint zal de shift eindigen en neemt de leidingsploeg de verdere permanentie voor zich.

Als u ons wil komen helpen, laat dan alvast uw contactgegevens achter en de momenten waarop u ons wil komen helpen via HIER.

Wij voegen tijdig iedereen samen in een whatsapp groepje voor de vlotte communicatie.

Dagelijks wordt er ook eten en drinken voorzien voor alle helpers, maar het belangrijkste is de bedankingsbarbecue die zal doorgaan op zaterdag 2 september aan onze lokalen.

 

Wij houden u verder op de hoogte!

Alvast bedankt!